Recepti i priprema pleskavica
Kao sto sam rakao iako se ime odnosi na jednu vrstu jela postoje mnogo veliki izbori i oblici da ga prilagodite vasim potrebama, pa krenimo....
Naravno u obzir se uzima da su pleskavice pripremlene na rostilju ili specijalnom tiganju rebrastom za pripremu mesa sa rostilja.
Pleskavica na kajmaku
Priprema za jednu osobu
200 grama mesa za rostilj
50 grama kajmaka
posle pecenja pleskavice pleskavica se stavlja u
rastopleni kajmak i prilikom serviranja ostatak
kajmaka se prelije preko pleskavice
Pljeskavica na leskovacki nacin
Priprema za jednu osobu
200 grama mesa za rostilj
0.1% belog luka
5 % crnog luka
(ponegde imate i ljute tucane paprike)
Pljeskavica punjena
Priprema za jednu osobu
250 grama mesa za rostilj
50 grama kajmaka
ova pleskavica je blizi rodjak pleskavice na kajmaku s tim sto je kajmak zarobljen izmedju mesa i topi se sa sokovima koje meso ispusta pa meso samo po sebi dobije drugaciji ukus
Pljeskavica rolovana
Priprema za jednu osobu
180 grama mesa za rostilj
20 grama pecenice ili suvog vrata
10 grama kiackavalja
skrama za rolovanje (svinjska)
ova pleskavica je odlika socnosti svih pleskavica
Pljeskavica gurmanska
Priprema za jednu osobu
220 grama mesa za rostilj
15 grama sitno secenog kackavalja
15 grama sitno secene suve slanine
tucane paprike
bibera
crnog i belog luka
ako volite zacinjenu hranu ovo je pravi izbor za vas
Pljeskavica ziletarka
Priprema za jednu osobu
50-80 grama 2-4 puta rostilj mesa
ova pleskavica je tanka nema sokova a dobro przena ima miris cvaraka kada se spreme nekoliko izmedju njih se moze ubaciti dodatak po zelji
moj je kackavalj koji se razčlaci poput kackavalja sa pice
Pljeskavica riblja
Priprema za jednu porodicu
500 grama soma fileti
300 grama ociscenog oslica
50 grama domljene slanine
1 decilitar kisele vode ili umuceno jaje po ukusu
brasno
so
biber
malo belog i crnog luka
oslic skuvan 15 minuta ociscen od kistiju
pomesan sa somom kockicama slanine pustiti
kroz mlin dok me dobijete smesu kaorostilj meso
kao pastu otprilike 2 puta, pomesati u posudi sa
ostalim sastojcima
pomesan sa somom kockicama slanine pustiti
kroz mlin dok me dobijete smesu kaorostilj meso
kao pastu otprilike 2 puta, pomesati u posudi sa
ostalim sastojcima
po zelji ali da smesa moze lepo da se formira rukama
onda preziti u specijalnom tiganju za rostilj
onda preziti u specijalnom tiganju za rostilj
ili teflonskomili keramickom tiganju sa
veoma malim slojem premazanim masnocom
veoma malim slojem premazanim masnocom
(zapamtite da ribi ne treba mnogo vremena
pri pripremi tako da ne koristite isto vreme ili
temperaturu kako kod crvenog mesa)
smesa treba da odstoji 1 sat u frizideru pre spremanja
pri pripremi tako da ne koristite isto vreme ili
temperaturu kako kod crvenog mesa)
smesa treba da odstoji 1 sat u frizideru pre spremanja
Pljeskavica pileca
Priprema za jednu osobu
200 grama belog mesa
brasno
slanina
so
biber
so
biber
slaninu iseci na kocke kako i meso i samleti zajedno nekoliko puta dodati brasno i so po potrebi ovakva masa moze se prziti u plitkoj masnoci
ili da se panira(treba odstojati 1 sat pre upotrebe)
ili da se panira(treba odstojati 1 sat pre upotrebe)
Pljeskavica pohovana (sarma)
Priprema za jednu osobu
200 grama mesa za rostilj
jaje
prezle
brasno
30 grama kackavalja rendanog
jedna od posebnih vrsta pljeskavica
ona se ne pece ona se przi u fritezi u dubokoj masnoci . Stavi se kackavalj pa se uroluje pa panira i przi.
Нема коментара:
Постави коментар